GRUNDKURS I NATURFOTO

18-20 OKTOBER 2024, HALLAND – NYTT DATUM!

Om Åkulla och Getterön
Både Getterön och bokskogarna kring Åkulla är paradis för naturfotografer. Få ställen är bättre anpassade för en varierad naturfotokurs. Åkulla bokskogar ligger öster om Varberg. Med sina vackra naturreservat och rikedomar av ovanliga arter räknas området i och omkring Åkulla som Sveriges främsta bokskog. Getterön är mest känt för sitt fågelliv. Men här finns även fantastiska möjligheter till kustfotografering. Havet möter klipporna längs den dramatiska kustlinjen med stor kraft på blåsiga dagar. På kvällarna kan du njuta av att fotografera då ljuset ofta förvandlar landskapet till en magisk plats.

Kursbeskrivning
Fotokursen riktar sig till nybörjare och entusiaster. Inga förkunskaper krävs! Kursen innehåller en spännande mix av foto, föredrag och workshops med inriktning mot naturfoto. Vi tar upp allt från kamerateknik och utrustning till bildkomposition och bildredigering. Våra fantastiska fotoplatser är noga utvalda och inbjuder till varierande fotografering. Med våra kameror utforskar vi kusten, vackra skogar, bäckar, ängar och kulturlandskap. I kursen finns även tid för bildredigering och gemensamma bilddiskussioner.

Två kursledare
På denna kurs är vi två erfarna naturfotografer och passionerade kursledare som fokuserar helhjärtat på att du ska lära dig så mycket som möjligt! Oavsett om du är nybörjare eller erfaren är vårt mål att du ska utvecklas som fotograf och dessutom komma hem med många fantastiska bilder!

Boende och mat
Vi bor på vandrarhemmet Västervåg som ligger vackert beläget intill Femte vik, längst ut på Getterön i Varberg. Frukost, lunch, middag och fika ingår i priset. Allt du behöver göra är att njuta av din fotohelg tillsammans med likasinnade.

Exempel på vad kursen innehåller
+ Kamerans inställningar (slutartider, bländare och ISO)
+ Val av objektiv, perspektiv och utsnitt
+ Hur du komponerar dina bilder på ett snyggt sätt
+ Exponering och histogram
+ Ljusets betydelse för naturbilder
+ Fotografering med långa slutartider
+ Makrofotografering
+ Naturfotografens utrustning
+ RAW- eller JPG-format?
+ Redigering av naturbilder
+ Personlig handledning
+ Bilddiskussion med feedback

After Kurs – ett forum exklusivt för kursare
After Kurs är ett forum exklusivt för dig som deltagit i någon av mina fotokurser. Där kan du diskutera foto med trevliga kursare, visa bilder, få konstruktiv kritik och ställa frågor som dyker upp. På så sätt har du en plats att vända dig till där du kan inspireras och lära dig massor även efter din kurs.

Kursledare: Viktor Sundberg och Claes Thorberntsson
Datum: 18-20 oktober 2024 – NYTT DATUM!
Plats: Halland (Getterön och Åkulla)
Pris: 4 695 kr (inkl. moms)
Tid: Fredag 15:00 till söndag 16:00
Antal deltagare: Max 12
Logi: Boende i dubbelrum på vandrarhem
Enkelrumstillägg: 350 kr per natt (inkl. moms)
Mat: Frukost, lunch, middag och fika ingår i priset

OBS: Hela fotokursens avgift betalas först 30 dagar efter fotokursens slutdatum.

Intresseanmälan vid fullbokad kurs
Nya kursdatum tillkommer regelbundet! Om ditt favoritdatum är fullbokat kan
du skicka en intresseanmälan till info@viktorsundberg.se så kontaktas du så fort nya datum finns tillgängliga.

”En helg som jag kommer att leva länge på!!!! Kan inte bli bättre!”
Steinar från Härryda

”Det var en fantastisk helg vi fick uppleva! Ni hade med omsorg valt ut bra platser som man kunde fotografera på. Lärandet gick som på dans av rosor! Kompetenta kursledare som med skratt och allvar kunde förmedla sina kunskaper till oss deltagare!”
Sari från Borås