FOTORESA TILL LOFOTEN

NYA FOTORESOR KOMMER INOM KORT!

OBS: Vi planerar att anordna en resa nästa år (2023).

Skicka gärna ett mail till info@viktorsundberg.se om du är intresserad av att få information om framtida fotoresor!

Fotoresa till Lofoten
Långt ovanför polcirkeln, på Norges västkust sträcker Lofoten ut sig. Här finns allt som en naturfotograf drömmer om vad gäller dramatiska kustlandskap, berg som störtar ner i havet, forsande vattendrag, fantastiska stränder och dessutom ett rikt fågelliv. Lofoten bjuder på en obegränsad variation av spektakulära fotomotiv. Vädret är oftast dramatiskt och skiftande ljusförhållanden gör fotograferingen både spännande och varierad. Vi åker på hösten då färgerna är som finast och med lite tur kommer vi även kunna fotografera norrsken.

På denna fotoresa anpassar vi oss efter väder och vind och gör allt för att utnyttja ljuset maximalt. Mellan fotopassen jobbar vi med bildredigering, umgås och lär av varandra.

Workshops och handledning på fotoresan
Fotoresan riktar sig till nybörjare såväl som erfarna naturfotografer. Två rutinerade kursledare finns alltid tillgängliga för att ge tips och råd. För oss är det viktigt att du får med dig många fantastiska bilder hem så att resan blir en oförglömlig upplevelse!

Fotoresan innehåller guidning på Lofoten, inspirerande bildföredrag samt dagliga workshops där vi visar hur vi gör och tänker då vi fotograferar. Du kommer att få lära dig massor om bildkomposition, ljus, kamerateknik och exponering – saker som det annars kan ta flera år att själv komma på. Under och efter resan kommer du bli bättre på att själv kunna fånga intrycket av landskapen i denna och annan fantastisk natur.

Vad vi kommer få se och göra
Vi kommer att besöka de mest spektakulära platserna på Lofoten. Fotograferandet är varierat och fokus ligger framför allt på strand- och kustfotografering. Vi kommer bland annat att besöka Uttakleiv beach, Reine, Skagsanden, Flakstad, Vikten, Haukland beach, Hamnøya och många andra suveräna fotoplatser omgivna av mäktiga berg. Vi kommer givetvis även stanna till när vi stöter på vackra platser och ljusförhållanden längs vägen.

Vi tar oss runt med minibuss och bil. Kortare vandringar kan förekomma men mestadels parkerar vi precis intill fotoplatserna. Den som vill har även möjlighet att följa med på en längre vandring till Kvalvika beach. Med lite tur får vi även fotografera havsörn, tretåig mås och andra fågelarter i sina naturliga miljöer.

Varje morgon äter vi frukostbuffé och på kvällen äter vi tvårätters middag. Lunch äter vi på boendet eller ute i naturen, lite beroende på väder.

Häng med på en unik fotoresa – upplev Lofoten på riktigt!

Detta ingår
+ Guidning till Lofotens absolut bästa fotoplatser
+ Coachning av två mycket erfarna landskapsfotografer
+ Dagliga workshops samt inspirerande och lärorika bildföredrag
+ Boende i tvåbäddsrum i Ramberg (Ramberg Gjestegård)CT1080-69029-2
+ Helpension i form av frukostbuffé, lunchpaket och tvårätters middag
+ Transport (tur och retur) mellan Harstad/Narvik (Evenes) flygplats och Lofoten
+ Transport mellan fotoplatserna på ön

Detta måste du ordna på egen hand
+ Resa till och från Harstad/Narvik (Evenes) flygplats (eller Ramberg)
+ Pengar till alkoholhaltiga drycker samt dryck till middagen
+ Försäkring

Betalningsvillkor
En anmälningsavgift på 5 000 kr betalas inom 30 dagar från bokningsdatum.
Resterande belopp (19 900 kr) betalas 30 dagar efter resans slutdatum.

Reseledare: Viktor Sundberg och Claes Thorberntsson
Datum: Datum för fler resor och destinationer kommer inom kort.
Plats: Lofoten, Norge
Pris: 24 900 kr inkl. moms (19 920 kr exkl. moms)
Enkelrumstillägg: 1 400 kr
Antal deltagare: Max. 10 personer

Alla mina fotokurser och fotoresor täcks av den statliga resegarantin.

Skicka intresseanmälan om kommande fotoresor
Är du intresserad av kommande fotoresor? Maila din intresseanmälan till hej@viktorsundbergfotokurser.se så får du information så fort nya fotoresor finns tillgängliga.